Waarom een Camper Navigatiesysteem?

Een belangrijke vraag die men kan stellen is:
Waarom zou ik een Camper Navigatiesysteem aanschaffen in plaats van een normaal Auto Navigatiesysteem?

Deze vraag heeft meerdere antwoorden.
De belangrijkste antwoorden op deze vraag zijn:

Belangrijkste antwoorden

BergGPS heeft verschillende soorten Camper navigatiesystemen.

 1. In een Camper Navigatiesysteem kun je de afmetingen, gewicht en maximale snelheid van je Camper ingeven. Hierop wordt vervolgens de route op berekend. Denk hierbij aan dat er rekening wordt gehouden aan bijvoorbeeld lage viaducten, smalle wegen en steile hellingen. Vooral in het buitenland bij niet bekende plekken is dit natuurlijk erg handig. Met het Camper Navigatiesysteem heb je dus een extra hulpmiddel aan boord mocht je een waarschuwingsbord van bijvoorbeeld een te lage viaduct over het hoofd te hebben gezien.
 2. Nog een belangrijke reden om voor een Camper navigatie te gaan i.p.v. een auto navigatiesysteem. Zijn de kampeer POI (Point of Interest). Dit zijn plaatsen en plekken welke speciaal geschikt zijn voor campers. Hier kun je terecht voor bijvoorbeeld het overnachten met een camper.
  In de BergGPS camper navigatiesystemen zijn diverse bekende kampeer POI’s te vinden. Van onder andere: ASCI, CamperContact, NKC en meer.
 3. Het 3e antwoord op de vraag waarom je voor een camper navigatiesysteem zou kunnen kiezen is: Elk BergGPS Camper navigatiesysteem heeft de mogelijkheid om een achteruitrijcamera op aan te sluiten. Dit kan natuurlijk handig zijn omdat je vaak slecht tot geen zicht hebt achter je camper. Zo heb je slechts 1 beeldscherm op je dashboard voor zowel navigeren als achteruitrijdt beeld, erg handig.

Verschillende soorten Camper navigatiesystemen

 1. Losstaand Camper navigatiesysteem
 2. Inbouw Camper navigatiesysteem

De beste losstaande Camper navigatiesystemen

Losstaande Camper navigatiesystemen zijn er in twee varianten:

 1. 7-inch Camper navigatiesystemen
 2. 9-inch Camper navigatiesystemen

Het losstaande navigatiesysteem wordt gemonteerd aan de voorruit of op het dashboard. En heeft als voordeel dat je hem kunt uitwisselen tussen verschillende voertuigen en campers. Het 7-inch systeem heeft alle functionaliteiten welke je in de basis nodig hebt voor het navigeren met je camper.

Het 9 -inch systeem is een stuk uitgebreider dan het 7 inch systeem. Zo heeft het 9 inch systeem een ingebouwde wifi-ontvanger, handig zodat je er ook mee kunt internetten. Ook beschikt het 9 inch systeem over diverse Camper APPS. Dus zoek je een navigatie met net wat meer mogelijkheden kies dan voor het 9-inch systeem.

De beste Inbouw Camper navigatiesystemen

Inbouw Camper navigatiesystemen zijn er in drie varianten:

 1. FD-9000 – 9-inch Fiat Ducato Radio Camper navigatie systeem
 2. FD-7000D- 7-inch Fiat Ducato Radio Camper navigatiesysteem
 3. BG-7000DIN – Universeel- 2-DIN Inbouw radio Camper navigatie systeem

Het Fiat Ducato Radio Camper navigatiesysteem is geschikt voor:

  • Fiat Ducato 2006 t/m 2021
  • Citroen Jumper 2006 t/m 2021
  • Peugeot Boxer 2006 t/m 2021

Het inbouw camper navigatiesysteem en de Fiat Ducato Radio camper navigatiesystemen zitten vast en permanent in het voertuig gebouwd. De inbouw camper navigatiesystemen hebben meerdere voordelen t.o.v. een losstaand navigatiesysteem. Zo heb je als voordeel dat je hem niet op hoeft te laden en nooit kunt vergeten. En met de inbouw camper navigatiesystemen heb je tevens ook een radio functionaliteit. 

Met de ingebouwde DAB+ module kun je digitale radiozenders ontvangen, het aanbod aan radiozenders is enorm in vergelijking met FM-radio zenders.
In alle inbouw camper navigatiesystemen zit standaard de DAB+ module ingebouwd en wordt geleverd met raam plak antenne.
 

Met de ingebouwde draadloze Carplay module kun je met zowel Apple als Android telefoons je telefoon koppelen aan het inbouw camper navigatiesysteem. Na het koppelen wordt het telefoon scherm gedupliceerd op het display van het inbouw camper navigatiesysteem.

De inbouw systemen beschikken over een ingebouwde wifi-ontvanger. Zodat je ermee kunt internetten. Tevens ook over de Camper APPS. De APPS zijn zelf uit te breiden door ze te downloaden in de Play Store. Het inbouw camper navigatiesysteem wordt vaak ingebouwd in een: Fiat Ducato, Citroen Jumper, Peugeot Boxer. Maar is tevens ook in te bouwen in een ander voertuig.

Zoek je het beste Camper navigatiesysteem die je altijd bij je hebt? Kies dan voor het inbouw Camper navigatiesysteem of Fiat Ducato camper navigatiesysteem.

Overzicht Navigatiesystemen