Waarom een Truck Navigatiesysteem?

Een belangrijke vraag die men kan stellen is:
Waarom zou ik een Truck Navigatiesysteem aanschaffen in plaats van een normaal Auto Navigatiesysteem?

Deze vraag heeft meerdere antwoorden.
De belangrijkste antwoorden op deze vraag zijn:

Belangrijkste antwoorden

BergGPS heeft verschillende soorten Truck navigatiesystemen.

  1. In een Truck Navigatiesysteem kun je de afmetingen, gewicht en maximale snelheid van je Truck ingeven. Hierop wordt vervolgens de route op berekend. Denk hierbij aan dat er rekening wordt gehouden aan bijvoorbeeld lage viaducten, smalle wegen en steile hellingen. Vooral in het buitenland bij niet bekende plekken is dit natuurlijk erg handig. Met het Truck Navigatiesysteem heb je dus een extra hulpmiddel aan boord mocht je een waarschuwingsbord van bijvoorbeeld een te lage viaduct over het hoofd te hebben gezien.
  2. Nog een belangrijke reden om voor een Truck navigatie te gaan i.p.v. een auto navigatiesysteem. Zijn de Truck POI (Point of Intrest). Dit zijn plaatsen en plekken welke speciaal geschikt zijn voor Trucks. Hier kun je terecht voor bijvoorbeeld het overnachten met een Truck.
    In de BergGPS truck navigatiesystemen zijn diverse bekende Truck POI’s te vinden. 
  3. Het 3e antwoord op de vraag waarom je voor een truck navigatiesysteem zou kunnen kiezen is: Elk BergGPS Truck navigatiesysteem heeft de mogelijkheid om een achteruitrijcamera op aan te sluiten. Dit kan natuurlijk handig zijn omdat je vaak slecht tot geen zicht hebt achter je truck. Zo heb je slechts 1 beeldscherm op je dashboard voor zowel navigeren als achteruitrijdt beeld, erg handig.

Verschillende soorten Truck navigatiesystemen

  1. Losstaand Truck navigatiesysteem
  2. Inbouw Truck navigatiesysteem

Losstaand Camper navigatiesysteem

Losstaande Camper navigatiesystemen zijn er in twee varianten:

  1. 7-inch Truck navigatiesystemen
  2. 9-inch Truck navigatiesystemen

Het losstaande navigatiesysteem wordt gemonteerd aan de voorruit of op het dashboard. En heeft als voordeel dat je hem kunt uitwisselen tussen verschillende voertuigen en trucks. Het 7-inch systeem heeft alle functionaliteiten welke je in de basis nodig hebt voor het navigeren met je Truck.

Het 9 -inch systeem is een stuk uitgebreider dan het 7 inch systeem. Zo heeft het 9 inch systeem een ingebouwde wifi-ontvanger, handig zodat je er ook mee kunt internetten. Ook beschikt het 9 inch systeem over diverse APPS. Dus zoek je een navigatie met net wat meer mogelijkheden kies dan voor het 9-inch systeem.

Inbouw Truck navigatiesysteem

Het inbouw Truck navigatiesysteem zit vast en permanent in het voertuig gebouwd. Het inbouw truck navigatiesysteem heeft meerdere voordelen t.o.v. een losstaand navigatiesysteem. Zo heb je als voordeel dat je hem niet op hoeft te laden en nooit kunt vergeten. En met het inbouw truck navigatiesysteem heb je tevens ook een radio functionaliteit. 

Voor de inbouw variant zijn meerdere extra modules verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de DAB+ antenne. Met de Dab+ antenne kun je digitale radiozenders ontvangen, het aanbod aan radiozenders is enorm in vergelijking met FM-radio zenders. Met de ingebouwde Carplay module kun je met zowel Apple als Android telefoons je telefoon koppelen aan het inbouw truck navigatiesysteem. Na het koppelen wordt het telefoon scherm gedupliceerd op het display van het inbouw truck navigatiesysteem.

Ook het inbouw systeem beschikt over een ingebouwde wifi-ontvanger. Zodat je ermee kunt internetten. Tevens ook over de Truck APPS. De APPS zijn zelf uit te breiden door ze te downloaden in de Play Store. 

Zoek je een Truck navigatiesysteem die je altijd bij je hebt? Kies dan voor het inbouw Truck navigatiesysteem.

Overzicht Navigatiesystemen